Elämän alkua Peltotien päässä

Pintaa raapien...

 

Olen Päivikki, Mountain's Pearl kennelin Pyreneittenkoirien kasvattaja. Asun koirieni kanssa Janakkalassa, Lammin rajalla, vanhalla maatilan palasella, jossa kaikki nurkat narahtaa ja unelmat ovat vasta toteutumassa. Pyrrenkarvainen elämämme alkoi monen vuoden unelmoinnin jälkeen vihdoin vuonna 2007, pari vuotta ensimmäisen talomme ostamisen jälkeen. Tänne Janakkalaan muutimme Porvoosta,  loppukesästä 2012 ja siitä lähtien olemmekin sitten pienin askelin rakentaneet ja remontoineet tätä loppuelämämme kotia. Enemmän historiikkia minusta itsestäni ja aiemmasta elämästäni löytyy siitä kiinnostuneille englanniksi intron puolella "About us"-sivun alla.

 

Kennelnimeni hyväksyttiin 2010 ja ensimmäisen kauan odotettu pentueemme syntyi 2014. 

Kasvatus tavoitteemme...

 

Tavoitteeni on kasvattaa pyreneittenkoiria pienimuotoisesti. Tuon tarkoin harkiten maahan koiria, jotka miellyttävät omaa silmääni, ovat rotumääritelmän mukaisia ja ovat hyödynnettävissä jo olemassaolevan geenipoolimme laajentamiseen ja parantamiseen. Suurin osa tuonneistani asuvat ja tulevat asumaan yhteisomistuskodeissa jotta omalle laumalleni jää tarpeeksi aikaa ja omia kasvattejakin mahtuu jäämään kotiin. Mielestäni yhteisomistajuus on parhaimmassa tapauksessa palkitseva ystävyys molemmille osapuolille ja antaa minulle mahdollisuuden laajentaa kasvatustani ilman että koiramääräni nousevat taivaisiin. Koirat ovat kuitenkin minulle perheenjäseniä ja sellaisina ne tarvitsevat yksilöllistä aikaa.

 

Toinen ehdoton asia onnistuneelle kasvatustyölle on yhteistyö, Kansainvälinen yhteistyö kuin kotimaassa oleva kasvattajien ja omistajien välinenkin yhteistyö. Olen ollut hyvin onnekas löytämään molemat itselleni. Yhteisomistuksessani on koiria lemmikkejen ja kasvattajien kanssa ja molemat ovat tärkeitä jotta rodun geenipooli saadaan pysymään laajana ja elinvoimaisena ja kuitenkin jää kullekin koiralle oma tarvittava aikansa. Tästä erityisimmät kiitokset Amerikan Akita kasvattajalle ja ystävälleni Kata Lahikaiselle kuin Wiccan kasvattajalle EDC kennelissä Marion-Silvia Diener kuin moni muu joka jää listaamatta. Ilman yhteistyötä ei onnistuisi jalostus niin että joka koiralle jää kuitenkin aikansa.  Onni on hyvät ystävät!

Kasvatustyö onnistuu kuitenkin parhaiten yhteistyössä, sillä Kansallisella tasolla rodun säilytys ja terveyden ylläpito tarvitsee jokaisen kasvattajan sitoutumisen.

 

Toivonkin myös jatkossa tutustuvani jatkuvasti lisää ihmisiin jotka ovat halukkaita yhteistyöhön jonka kautta kykenen itse jatkamaan kasvatus- työtäni ilman että kasvatan koiramäärääni taivaisiin.

 

Onnekkaana olen saanut myös Ulkomailta yhteistyökumppaneita jotka rakastavat rotua yhtä isolla palolla kuin minä itse.

Pyrin yhdistämään koiria jotka täydentävät toisiansa hyvin. Pentuaika on mielestäni hyvin tärkeä ja siksi onkin tärkeää että nartuilla on hyvä pohja kasvattaa pennut ja sosialistaa ne itsevarmoiksi ja iloisiksi pyrren aluiksi. Tästä syystä vaadin sijoituskodeiltani tietoisesti aika paljon. Haluan, että varsinkin sijoitusnartut ja tietenkin heidän perheensäkin kokevat itsensä tervetulleeksi ja kotoisaksi meidän kotonamme. Jotta pennut saavat parhaan alun elämälleen on tärkeätä, ettei sijotusnartun synnyttäminen meillä ole sille shokeeraava ja vieras asia, vaan että hoitojaksot (lomareissut jne.) luonamme ovat sille jo tuttu asia. Ensipentue itsessään on koiralle jo tarpeeksi uusi asia. 

 

Toivon, että rodusta ja pennuista kiinnostuneet ottavat aikaa lukeakseen sivustoni läpi. Olen kirjoittanut tänne omia mietelmiäni ja kokemuksiani, jotka voivat auttaa rotua harkittaessa ja sitä oikeaa kasvattajaa etsiessä.

 

Käydyt kurssit & luennot :

 

11/2018           Kasvattajan jatkokurssi hyväksytty

07/2016           Rotumääritelmät luentoviikonloppu, Nurmes, Suomen Pyreneläiset ry

07/2010           Kennelnimi Mountain's Pearl hyväksytty

03/2010           Kasvattajan alkeiskurssi hyväksytty

Contact us:

www.facebook.com/mountainspearlkennel   mountainspearl.kennel@gmail.com   www.mountainspearl.com  +358451277610